Vilken helg, i Söndags hade vi först bokat duktiga fotografen Hannah för att plåta nya barnmodeller på barnbarnen & min svärdotter Loise. Vädret var med oss, nästan för bra , solen sken från klarblå himmel. Dom randiga tröjorna här nedan i garnet Jeans, har barnen själva fått välja vilka färger dom gillar, nja lilla Lucia 2 år hade inte så mycket att säga till om. Dom är väldigt lättstickade med ett bak och ett framstycke och två ärmar.

Det är så roligt att sticka när dom valt sina färger, då blir det deras älsklingströjor. Leo 8år kom och fråga mig, när han hade plåtat sina tröjor, farmor kan jag få behålla denna, självklart svara jag, åh vad glad jag blir. Han svara då tar jag gärna den andra med. Underbara unge.

Det blev mycket bus grimaser och skratt, Lucia ville inte alltid vara med på bild och fick ibland mutas.

Här ser ni Iris i hennes favorit färg gult, en ny modell som finns både med liten schalkrage och rund hals.

Oj vad populär denna klänning blev. Detta mönstret på klänningen har funnits innan, jag har nu gjort dom randiga och gjort halsurringningen lite mindre. Enyas solhatt är våran enfärgade modell som jag virkat in blommor frän en gammal broderibok. Jag kommer att göra det diagrammet så småningom.

Halsringning från det gamla mönstret.

Här ser ni min svärdotter Loise, Leo och Lucias mamma, Hon har på sig mohairtröjan vi visat tidigare men som jag nu ändrat ärmen på. Nu är den som jag hade tänkt mig.

Annars jobbar jag och Tessan på, mycket ordar är det, Vi tackar för det. Maj kan ju annars vara en trög månad.

Det känns som vi lyckats med att göra modeller ni gillar, 

På gång till hösten är en ny ull Superwash behandlad, 10 färger stickor 3,5 som är på väg hit snart. Det längtar jag efter att få sätta stickorna i.

Jag är väldigt tacksam för alla gratulationshälsningar och skickar en stor kram till er alla.

                                                                                          nedergårdslena

Taggar:
Publicerat: 1 juni 2022 kl 13:48