Här ser ni min tub schal i Alpaka o smala ränder med Glicer i guld emellan färgerna, den blev jätteläcker.

Man kan göra den i så många olika kombinationer, vi kommer att lägga ut den på webshopen som ett paket.

 

 

Vi plåtade även Nellie i den nya ponchon i Alpaka.

 

Här har jag börjat på en tub till i Alpaka, jag är i ett Alpaka stim nu. Det blir ofta så när man börjar sticka i något garn så kommer ideerna hela tiden på nya projekt.

 

Nu är det snart tomt på gamla garn avdelningen, det har varit hur mycket som helst att flytta, är så himla tacksam för hjälp jag fått, goa vänner som tar av sin lediga tid för att hjälpa mig att bära.

På bilden ser ni min varpa, den och min vävstol köpte jag för min första lön som jag fick när jag sluta skolan o fick jobb som vävinstruktör, jag öppnade ju samtidigt min garnbutik, 38 år sedan. Första lönen var på 3800:- vävstolen kostade 3250:- Hyra för lägenheten 500:-, så det var en väldigt fattig månad, minns att jag levde på makaroner. Vävstolen är en Glimåkra 160cm bred, o jag har haft med mig vävstolen på alla ställen jag bott på sedan dess, till och med när jag hyrde ett rum o kök möblerat tryckte jag in den i köket, ja ni förstår säkert att den som tycker något om att jag inte skall ha vävstolen med där jag bor, vet inte vad han ger sig in på.Min kära trogna gamla vävstol. Det är en sån härlig känsla att sitta där på pallen o väva, man tänker så himla bra, o tiden bara rinner iväg.

Saknar det nu jag har inte hunnit väva sen tidigt i våras. Så när jag flyttade grejer nu fick jag tag i en låda med mattrasor i lila rost höstfärger, jag vill väva mattor i dessa nu. Men först måste jag få lite bättre ordning bland garnerna.

 

Taggar: Alpaka, Tango, Glicer
Publicerat: 29 juli 2015 kl 14:38