Masktäthet, ett intressant ämne. På dom flesta garner idag står det på banderollen en masktäthet på rekommenderade stickor/virknål. För det mesta är det ganska tätt o de minsta nr man använder, När jag gör design är det ganska ofta jag använder större stickor/virknål än de som står på nystanet. Varför, jo för att beroende på mönstret man stickar o vad man vill ha för resultat, SÅ ALLTSÅ, det är mönstret man stickar efter som man går efter när man ska utläsa stl på stickor. Det händer nog nästan varje vecka i butiken att någon stickat efter rekommendationen på banderollen. Sen skall man ju göra ett masktäthetsprov o kolla så att det stämmer med vad som står. Och ev byta stickor så att det blir rätt. Jag som stickar löst behöver alltid ta mindre stickor/ virknål.

Vi kommer nu att börja lägga in flera masktätheter på alla våra garner för att man lättare skall kunna hitta ett garn till ett mönster om man tex har ett eget mönster men vill handla garnet av oss

Det blir lite jobb o många provlappar, men det kan det vara värt.

Nu är den klar Nickan summer, en lite kortare variant utan krage i det sköna bomull/acryl garnet Jeans och Jeans crazy. Jeans crazy är melerat o det har jag använt till rutorna dom blir jättefina i olika färger utan att man behöver fästa massa trådar.Vi kör ett erbjudande på Jeans och Jeans crazy nu bara 39kr nystanet så garnkostnaden blir bara 507kr. Passa på gäller bara till den 13 juni. 

Idag fick jag min andra spruta skönt , det känns att det går åt rätt håll.

Nu väntar jag på första leveransen med höstgarner, så att jag kan börja sticka, virka upp nya modeller. Det är ca 300 kg härliga garner på väg till sverige o Bollebygd. Jag o Tessan slår ideer mot varandra, Åh det är så spännande. 

 Var rädda om varandra där ute. 

  Kram

 Lena

Taggar:
Publicerat: 1 juni 2021 kl 15:07