Jag sticker emellan tröjan Mira & stickar en snabb schal, Gratis mönster kommer längre ner i inlägget!  Jag har stickat en barntröja innan i den här färgen o många kunder i butiken tycker att de är en jättefin färg.

 Det är ju ofta så att ett melerat garn blir mycket finare när man stickar eller virkar i det jämfört med nystanet. Jag tänkte jag gör bara en rätstickad trekant lite snabbt, men som vanligt när jag börjar med något börjar hjärnan spinna på vad man kan göra mer, här blev det en virkad kant i enfärgad Tango med ett lätt musselmönster runt om hela schalen. Blev väldigt bra tycker jag. Garnkostnaden för schalen blir bara 93:-

 

Juli hör till en av de bästa månaderna i butiken o så blir det nog i år igen. Trots värmeböljan är det mycket kunder både turister och stamkunder som har semester, många vill ha ett handarbete.

 

Mönster

Garnåtgång: 2nystan melerad Tango 1 nystan enfärgad Tango

Stickor 5mm virknål 5mm

Lägg på stickor 5 i melerad tango upp 3m. Nästa varv: räta m Nästa varv: 1r 1 omslag sticka tills det återstår 1m sticka 1 omslag 1r. Upprepa dessa 2 varv hela schalen. Sticka tills det bara är garn kvar så det räcker till avmaskningen. Avmaska löst.

Virka 1 varv fm runt hela schalen med enfärgat garn. Nästa varv *1fm 5im hoppa över 4 fm, upprepa från* varvet ut.

Nästa varv: Börja med 3lm= 1 stolpen.* 2st 3im 2st i varje lmbåge varvet ut.

Nästa varv: Börja med 3lm =1 stolpen *3 st 3lm 3st i varje lmbåge varvet ut

Fäst trådar.

Lycka till Nedergårdslena

 

          

 

 

 

                          

Taggar: Tango
Publicerat: 24 juli 2014 kl 14:04